Eigen ruimte voor bewonerscommissie JUP

Zaterdagmiddag nemen de bewonerscommissie en de ABCD-groep in het Jacques Urlusplantsoen (JUP) een eigen ruimte in gebruik aan het Jacques Urlusplantsoen 85. De twee groepen zetten zich in voor de leefbaarheid in het Jacques Urlusplantsoen. De afgelopen jaren heeft de bewonerscommissie zich ingezet om de leefomgeving in en om het Jacques Urlusplantsoen te optimaliseren. Samen met woningbouwvereniging Portaal hebben zij er onder andere voor gezorgd dat alle kozijnen in het complex vervangen zijn. Sinds kort is er ook het ABCD project in het JUP. Deze methode zorgt ervoor dat bewoners hun interesses en talenten naar buiten brengen. Vervolgens krijgen zij de mogelijkheid om in groepsverband deze interesses en talenten tot uiting te laten komen.

Zo kan iemand die normaal de hond alleen uitlaat via ABCD andere hondenbezitters ontmoeten. Deze, van oorsprong Amerikaanse methode, moet er onder andere voor zorgen dat buurtbewoners met elkaar in contact komen.

De opening wordt opgeluisterd door kinderen uit de buurt die op de binnenplaats onder leiding van circus Rotjeknor uit Rotterdam hun circuskunsten oefenen en vertonen. De volwassen bezoekers kunnen een hapje en een drankje nuttigen in het gloednieuwe pand.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×