Goedkoop retourtje stad misschien ook buiten het weekend

De Leidse D66-fractie in de gemeenteraad heeft wethouder Hessing van Verkeer gevraagd, wat hij vindt van het idee om het retourtje stad ook doordeweeks te laten gelden. Momenteel kunnen reizigers op zaterdag voor slechts één euro een busretourtje kopen, waarmee men de hele dag door de stad kan reizen. ROVER, de vereniging die opkomt voor de belangen van OV-gebruikers, heeft nu gesuggereerd om die regeling ook doordeweeks in te voeren. ROVER denkt dat het retourtje het OV-gebruik in Leiden zal stimuleren.

In sommige andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Apeldoorn, is het goedkope dagelijkse retourtje al langere tijd een succes. Wethouder Hessing zegde toe om het initiatief met busmaatschappij Connexxion te bespreken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×