Open dag Speeltuin Zuiderkwartier

Morgen laat Speeltuinvereniging Zuiderkwartier de feestelijke heropening van de speeltuin in de Anjelierstraat samenvallen met de jaarlijkse open dag. Het nieuwe speelproject hout-water-zand wordt door burgemeester Lenferink geopend.

De speeltuin is in 1926 door het wijkcomité opgericht op een braak liggend stukje grond. Er werden uitstapjes gemaakt maar veel om te spelen was er nog niet. In 1930 schonk de gemeente Leiden een bedrag van 4000 gulden. Daarvan werden de eerste speeltoestellen aangeschaft, waaronder een carrousel, een grote houten schommel en een gigantische glijbaan. Toen deze toestellen eenmaal gereed waren, werd in 1931 de speeltuin officieel geopend door de toenmalige burgemeester van de Sande Bakhuijzen. Een leuke anekdote was dat het bestuur allen netjes in zwart pak verschenen en de burgemeester in een witte broek. Wat burgemeester Lenferink morgen aantrekt heeft hij nog niet verteld.

Het project hout-zand en water is tot stand gekomen door samenwerking van veel mensen. Het kon gerealiseerd worden dankzij medefinanciering door de gemeente uit het wijkvernieuwingsplan. De speeltuinvereniging zelf heeft ook een steentje bijgedragen dankzij de binnenkomende contributie, een aantal sponsors en de maandelijkse bingo. Drie bestuursleden hebben veel tijd in het project gestoken. Mart Vreeken van onderhoud maakte de tekening en ook voorzitter Gerard Hoonhout en algemeen bestuurslid Jan Hartevelt staken veel tijd in het nieuwe project. De mensen van DZB hebben het grootste deel van het uitvoerende werk op zich genomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×