'Hartstocht' door groene gebieden

Afgelopen donderdag organiseerde Milieudefensie een “Hollandse Hartstocht” in de Oostvlietpolder in samenwerking met de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO), de Vereniging Bewoners Vrouwenweg en de Stichting Belangenbehartiging Oostvlietpolder. Aan de fietstocht namen ongeveer 70 personen deel uit protest tegen de plannen voor bebouwing van de polder.

DE VVO maakte van de gelegenheid gebruik om de Leidse politici op te roepen om groen te sparen in het belang van de economie: “Hierbij roepen wij de gemeente Leiden op om te investeren in groen om de concurrentie aan te kunnen gaan met de rest van Nederland. Onze leegstaande kantoren zullen zich vullen met hardwerkende mensen die zich te buiten zullen gaan aan impulsaankopen in onze eigen Haarlemmerstraat en die zich zullen laven aan spijzen en dranken in onze Leidse restaurants. Wij willen geen transportbedrijven, wij willen geen autoboulevards, wij willen geen industrie! Wij willen groen, groen en nog eens groen, voor het behoud van onze economie!,” zo schrijft Bert Stemerdink van de VVO in een open brief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×