René van Dijke in de waterbak op de 3000 meter steeple.(Foto: Erik van Leeuwen).

Mannen Leiden Atletiek 7e bij NK Clubs

In het Olympisch Stadion in Amsterdam kwamen de beste 8 clubs van Nederland bijeen voor het Nederlands Kampioenschap Clubs. Dat is een eendaagse competitie op vrijwel alle baanonderdelen. Per onderdeel zijn er 9 punten voor de winnaar, 7 voor de nummer twee tot en met 1 punt voor de achtste. De club die aan het eind van de dag de meeste punten verzameld heeft, mag zich Nederlands clubkampioen noemen.

Toen vorig jaar de voormalige eredivisie van 12 naar 8 clubs werd teruggebracht, bleven de Leidse mannen met de hakken over de sloot in de hoogste klasse. Vanwege de zwakke bezetting van een aantal onderdelen waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Een 7e plaats achter Hellas uit Utrecht en voor AV Sprint uit Breda was dan ook een resultaat waar iedereen vrede mee had. Het Amsterdamse AAC werd voor de 33e maal kampioen, hoewel het verschil met AV’34 uit Apeldoorn en Phanos ook uit Amsterdam gering was.

Beste prestatie aan Leidse kant was onbetwist de winst van Kamiel Maase. Een week voor de belangrijke 10000 meter in Watford, waar hij vormbehoud voor Athene wil aantonen, wilde Kamiel zich testen met een goede 5000 meter. Acht ronden liep hij samen met Koen Raymaekers. Toen zette hij aan en sloeg in no time een gat met de Utrechtse loper. Met een tijd van13.45.43 was Maase tevreden over de test in het stadion waar hij afgelopen oktober het Nederlands record op de marathon verbeterde.

Van goed niveau was ook de 3000 meter steeple chase waar René van Dijke een 3e plaats behaalde. In de slotronde wist hij de lopers van Prins Hendrik en Phanos te passeren en met 9.18.71 bleef hij niet ver verwijderd van zijn persoonlijk record. De jarige sprinter Martijn Ungerer had nog niet de juiste vorm te pakken. Hij werd 4e op de 100 meter met 10.88 en 5e op de 200 meter met 22.20. Op de 4×100 meter behaalde hij samen met Marco Kortleever, Ger Wessel en Roel van Ree een goede 4e plaats met 42.42 seconde. 9 punten verzamelde Martijn Scheffers met een 5e plaats bij het kogelstoten met 13.42 meter en een 4e plaats met 47.41 bij het discuswerpen. Evenveel punten vergaarde Marnix Engels met een 4e plaatsbij het hoogspringen (1.90 meter) en een 5e bij hinkstapspringen 13.34 meter.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×