Aanhouding na valse aangifte

De politie heeft dinsdag een 40-jarige Leidenaar aangehouden na het doen van een valse aangifte. Op vrijdag 7 mei deed man aangifte gedaan van een beroving van zijn GSM. De beroving zou hebben plaatsgevonden in de Haarlemmerstraat. Twee jongens op een bromfiets zouden volgens zijn verklaring de telefoon uit zijn handen hebben gegrist toen hij liep te bellen. De politie stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat het verhaal van de aangever niet klopte. Ook bleek later dat de aangever na de beroving nog steeds in het bezit was van de “gestolen” telefoon.

Nadat de man hierop was aangesproken, verklaarde hij dat niet zijn telefoon maar die van zijn partner was gestolen. Ook deze verklaring werd nagetrokken en op 8 juni werd de aangever aangehouden voor het doen van valse aangifte en het oplichten van de verzekerings-maatschappij. De Leidenaar heeft verklaard het hele verhaal van de beroving te hebben verzonnen om zo aan een nieuwe GSM te komen.

Naast het proces-verbaal voor het doen van een valse aangifte en valsheid in geschrifte, zal de politie alle gemaakte onderzoekskosten op de Leidenaar proberen te verhalen. De, van de verzekering verkregen nieuwe telefoon, is in beslaggenomen en wordt aan de verzekeringsmaatschappij teruggegeven.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×