D66 wil opheldering over nieuwe studentenhuizen

De Leidse D66-fractie is bezorgd over de plannen van de Taskforce Studentenhuisvesting van vorig jaar oktober. De Taskforce, die bestaat uit de Gemeente, de Universiteit Leiden, SLS Wonen en DuWo, heeft toen de intentie uitgesproken om in het Rijnfront-gebied in Oegstgeest 800 voormalige COA-units om te bouwen tot studentenhuizen. Het was de bedoeling dat de eerste studenten in augustus van dit jaar in de nieuwe huizen konden gaan wonen. D66 heeft echter vernomen dat de eerste studenten er niet voor oktober 2004 terecht kunnen. Bovendien zou het nog vele maanden langer duren voordat alle 800 eenheden gerealiseerd zijn. De fractie heeft het College gevraagd of deze geruchten juist zijn, en wat het College gaat doen om de plannen voor de campus “met de grootst mogelijke spoed doorgang te laten vinden”.

Ook de voortgang van een aantal andere studentenhuisvestingsprojecten roept vragen op bij D66. Er is bij de Meelfabriek nog geen sprake van overeenstemming over een ontwerp voor studentenhuisvesting. De architect zou eind april weer in Leiden verschijnen om verdere besprekingen over het ontwerp te voeren. D66 wil weten wanneer er overeenstemming te verwachten valt over het ontwerp.

Ten slotte wil D66 ook weten hoe het zit met de plannen voor studentenhuisvesting op het Groenoordhallenterrein, het Lammenschanspark en de Driegatenbrug.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×