Leiden ontvangt gasten uit zusterstad Toruñ

Van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 juni zijn veel bewoners van de Poolse zusterstad Toruñ te gast in Leiden. De groep bestaat uit 40 leden van het koor Astrolabium en verder onder andere uit zes leden van de stedenbandwerkgroep, twee ambtenaren Sociale Zaken, een actrice, een keramiste, een graficus en een deskundige op het gebied van waterkwaliteit. Het bezoek wordt georganiseerd door de Stedenbandstichting Leiden-Toruñ in samenwerking met de gemeente Leiden. Alle bezoekers worden ondergebracht op gastadressen in Leiden.

Voor alle bezoekers wordt een passend programma gemaakt. Hierbij is ook het ID-College betrokken, dat in samenwerking met Toruñ een subsidieaanvraag bij de Europese Unie wil doen voor een leerwerkproject. Ook een boottocht in Leiden en een bezoek aan Amsterdam staan op het programma.

De keramiste Alicja Bogacka neemt een aantal werkstukken mee die ze in Leiden gaat exposeren: vanaf donderdag 10 juni in de Centrale Bibliotheek en in augustus in galerie Uit de Kunst aan de Hogewoerd. Het koor Astrolabium (te gast bij het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum) treedt op vrijdag 11 juni om 20.30u op in de Marekerk (entree gratis, vrijwillige bijdrage in de kosten).

Op vrijdag 11 juni wordt de gehele bezoekersgroep uit Toruñ om 17.00u op het stadhuis ontvangen door wethouder De Boer van onder andere Stedenbanden. Het koor uit Toruñ treedt bij deze gelegenheid wederom op, maar ditmaal in de Burgerzaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×