Politie waarschuwt tegen nepwapens

Met de vakantie voor de deur, waarschuwt de Politie Hollands Midden vakantiegangers om vooral geen imitatievuurwapens in het buitenland te kopen. Deze nepwapens zijn in Nederland verboden. Vaak worden ze tijdens vakanties in het buitenland gekocht. De boete op het bezit van een dergelijk imitatiewapen kan oplopen tot 270 euro.

De wapens lijken schrikbarend op echte vuurwapens. De Politie Hollands Midden blijft streng optreden bij mogelijke aanwezigheid van (nep)vuurwapens. Dit betekent dat op meldingen van getuigen over de aanwezigheid van zo’n wapen alijd direct een onderzoek wordt ingesteld. Daarbij hanteert de politie strakke procedures om de grote risico’s rond vuurwapen gebruik te minimaliseren.

Vooral rond de vakanties blijken er veel imitatievuurwapens in Nederland in omloop te zijn die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze imitatievuurwapens, waarmee vaak kleine gekleurde balletjes geschoten kunnen worden, zijn in Nederland verboden en bovendien gevaarlijk. De druk waarmee de balletjes weggeschoten worden is zo hoog dat blauwe plekken nog het minste letsel zijn dat men op kan lopen.

De politie maakt bij de benadering van personen waarbij een wapen is gesignaleerd geen onderscheid tussen echte en nepwapens en treedt streng op. De politie adviseert mensen die in een zo’n situatie terecht komen dan ook te handelen zoals door de politie wordt bevolen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×