Max van den Berg en Wouter Bos na afloop van het stemmen. Van den Berg gaat het land in om verder campagne te voeren, terwijl Bos terugkeert naar Den Haag. (Foto's: Rachid Finge)

Wouter Bos en Max van den Berg stemmen in Leiden

PvdA-kopstukken Wouter Bos en Max van den Berg reisden donderdagochtend af naar Leiden om daar hun stem uit te brengen voor het Europees Parlement. De heren deden dat bij het stemburo aan de Julianalaan. Bos en Van den Berg kozen voor Leiden, omdat het traditioneel gezien een rode stad is. “Bovendien hebben we de hele campagne samen gedaan en was dit de beste plek om elkaar vandaag te ontmoeten”, legde Wouter Bos uit.

De PvdA-leiders hopen dat iedereen gaat stemmen om een signaal af te geven. “Als het CDA deze verkiezingen wint, zal Balkenende het gebruiken om te zeggen dat er niets aan de hand is”, aldus Bos. “Ik hoop dat de opkomst hoger is dan de vorige keer en dat we vooruit gaan”, zei Van den Berg. Zowel Bos als Van den Berg lieten een ontspannen indruk achter.

Op wie Van den Berg precies heeft gestemd wilde hij niet zeggen, maar hij liet wel los dat het om een vrouw van PvdA-huize ging. Bos was wat duidelijker over zijn keuze: “Ik stem altijd op de hoogstgeplaatste vrouw op de lijst. Dat is in dit geval Edith Mastenbroek”, bekende Bos, nadat hij zijn keuze had bevestigd op de stemmachine.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×