Visser 't Hooft sponsort Docos

Het Visser ’t Hooftlyceum in Leiden wil de gunst van potentiële nieuwe leerlingen winnen door voetbalclub Docos te sponsoren. De jonge spelers ontvangen kleding met daarop de naam en het logo van de school. Het sponsoringsbedrag is een onderdeel van het totale budget van dertigduizend euro van de school voor public relations-activiteiten. Het Leidse tweede kamerlid Fenna Vergeer van de SP heeft inmiddels kamervragen gesteld. Ze wil dat het geld naar het realiseren van kleinere klassen gaat. Ook de Leidse SP-fractie ziet niets in de sponsoring.

De school mag de club sponsoren omdat de school de sponsoractiviteiten zelf betaalt en niet van de rijksbijdrage. Het is een trend onder scholen om meer geld uit te geven aan werving van leerlingen. Twintigduizend euro per jaar aan pr-werk is niet ongebruikelijk. Volgens directeur Joost Kuurman is ’t Visser de eerste school die een sportclub sponsort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×