Tijdelijke afsluitingen kruispunten Kooilaan

De laatste fase in de reconstructie van de Kooilaan is begonnen. Vanaf vandaag worden werkzaamheden aan de kruispunten van de Kooilaan met de Bernhardkade, de Surinamestraat en de Herensingel uitgevoerd. Ook worden de rijbanen en fietspaden van de Kooilaan geasfalteerd en van belijning voorzien. Tijdens de werkzaamheden is op een aantal plaatsen tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk. Omleidingsroutes worden in de omgeving van de werkzaamheden met borden aangegeven.

Het gaat om de volgende werkzaamheden en afsluitingen:

Op maandag 21 en dinsdag 22 juni worden bestratingswerkzaamheden uitgevoerd aan het kruispunt Kooilaan – Bernhardkade. De Bernhardkade is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Op woensdag 23 en donderdag 24 juni wordt vervolgens het straatwerk aan het kruispunt Kooilaan – Surinamestraat uitgevoerd. Dan is de Surinamestraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Woensdagavond 23 juni vanaf 23:00 uur tot donderdagochtend 24 juni 6:00 uur worden op het kruispunt Kooilaan – Herensingel de deklagen en de belijning aangebracht. Het gehele kruispunt is dan afgesloten voor al het verkeer.

Donderdagavond 24 juni vanaf 23:00 uur tot vrijdagochtend 25 juni 6:00 uur worden op het kruispunt Kooilaan – Bernhardkade / Surinamestraat de deklagen en de belijning aangebracht. Het gehele kruispunt is dan afgesloten voor al het verkeer.

In de nachten dat de bovengenoemde kruispunten worden geasfalteerd worden ook de deklagen van de rijbanen en de fietspaden van de Kooilaan geasfalteerd. De werkzaamheden worden hierbij zo uitgevoerd dat steeds een rijbaan beschikbaar is voor verkeer.

Busverkeer

De bussen van Connexxion rijden vanaf maandag 21 juni niet meer via de Surinamestraat, maar via de Willem de Zwijgerlaan en de Sumatrastraat.

Op woensdagavond 23 juni vanaf 23:00 uur tot donderdagochtend 24 juni 6:00 uur rijden de bussen niet meer via de Maresingel – Herensingel maar rijden via de Oude Herengracht en de Oosterkerkstraat. Vanaf 6:00 uur rijden de bussen weer via de Maresingel – Herensingel.

Vanaf vrijdag 25 juni kunnen de bussen weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×