Studenten Toerisme ROC naar Nicaragua

Eerstejaars toerismestudenten Clemens Janse en Amanda Olmberg van het ROC Leiden zullen op 3 juli voor twee weken naar Nicaragua gaan. Op een door de school georganiseerde quiz wonnen zij de vliegtickets als hoofdprijs, die door Killroy beschikbaar werden gesteld. Clemens en Amanda zullen in Juigalpa, de hoofdstad van Nicaragua, een aantal scholen bezoeken, bekijken hoe het toerisme zich ontwikkelt, en natuurlijk tijd doorbrengen met leeftijdgenoten.

Het ROC Leiden heeft een speciale band met het onderwijs in de Leidse zusterstad Juigalpa. In april organiseerde de school een galadiner in het Museum voor Volkenkunde, dat 13.000 euro opleverde voor het beroepsonderwijs in Juigalpa. Tijdens hun bezoek zullen de leerlingen een cheque overhandigen aan de Escuela Polytechnica.

Nicaragua is voor Europeanen geen gebruikelijke bestemming. De Leidse Clemens en Noordwijkse Amanda verwachten dat Nicaragua een mooi land is met gastvrije mensen. Amanda, die tot haar negende in Suriname heeft gewoond, denkt dat de scholen in Nicaragua wel veel zullen lijken op de scholen in haar geboorteland.

Clemens en Amanda vinden het goed dat hun school zo betrokken is bij het onderwijs in het arme Nicaragua. Volgens Amanda is het niet alleen goed dat wij die mensen helpen, ze denkt ook dat wij iets kunnen leren van de mensen in Nicaragua.

Amanda en Clemens zullen begeleid worden door twee docenten van het ROC. Ook zal tegelijkertijd een delegatie van de stedenband Leiden-Juigalpa de zusterstad bezoeken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×