Winnaressen prijsvraag Hoe ziet Leiden eruit in 2030

Lisa & Rachel van de Vrije School uit Leiden en mevrouw Muller-van der Voort (ook uit Leiden) zijn de winnaars van de prijsvraag “Hoe ziet Leiden eruit in 2030?”. Lisa & Rachel wonnen in de categorie tot 12 jaar een t-shirt voor twee personen. Dit moet weergeven dat ook in de toekomst mensen met elkaar moeten samenleven. Ook zien ze futuristische mogelijkheden als zweefauto’s op water en een zweeftrein voor extra ruimte. Zij mogen samen voor € 100,- iets uitzoeken bij kinderboekhandel Silvester.

Mevrouw Muller-van der Voort won in de categorie ’20 jaar en ouder’ met een collage over kunst, cultuur en een goede bereikbaarheid. Mevrouw Muller mag voor € 100,- ergens in Leiden gaan dineren. De overige inzenders werden allemaal beloond met een Museumjaarkaart.

De jury, bestaande uit wethouder Ron Hillebrand en raadslid Sabine Verschoor, heeft vijf inzendingen van kinderen en twee inzendingen van volwassenen beoordeeld. Er waren geen inzendingen uit de leeftijdscategorie 12-20 haar.De jury had een lastige taak, omdat de inzendingen heel verschillend en moeilijk te vergelijken waren. Wel heeft de jury er bij de inzendingen van de kinderen als rode draad uitgehaald dat de stad voor iedereen prettig moet zijn om in te leven. “Het is goed dat volwassenen zich realiseren hoe belangrijk kinderen dit aspect van de stad vinden.”

Alle inzendingen zijn te bewonderen in de hal van het Stadhuis. De tentoonstelling loopt tot en met vrijdag 9 juli.

Leiden hzl2030


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×