Crucell ontdekt middel tegen SARS

Het Leidse bedrijf Crucell zegt een antistof te hebben ontdekt die beschermt tegen besmetting met het SARS virus. Het gezaghebbende Britse medische vakblad The Lancet publiceert zaterdag de resultaten van recent onderzoek.

Een menselijke monoklonale antistof, ontdekt dankzij speciale technologie van Crucell beschermt fretten al tegen de dodelijke longziekte. Crucell heeft vrijdag gemeld dat het gaat om de eerste stap naar het ontwikkelen van die stof voor gebruik bij mensen. Behandeling daarmee helpt voorkomen dat SARS zich verspreidt. Ook verlicht het het lot van patiënten die al zijn besmet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×