Katwijkse vrouw niet vermoord, wel mishandeld

De 58-jarige vrouw die vorige week maandag dood in haar huis werd gevonden, is niet vermoord. Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat een man uit Katwijk die in verband met haar dood is aangehouden, niet schuldig is aan moord op de vrouw. De vrouw werd door hem wel al geruime tijd mishandeld. Dat blijkt uit het eerste onderzoek.

Het OM wil daarom uitzoeken of de aangehouden man ‘dood door schuld’ of ‘het in hulpeloze toestand laten’ kan worden verweten. Sowieso is de man verantwoordelijk voor zware mishandeling, zo laat justitie weten. Daarom wordt hij langer vastgehouden.

Hoe de vrouw dan wèl is gestorven is nog niet bekend. Dat moet blijken uit verder onderzoek. De uitkomst daarvan zal over een paar weken bekend worden.

Leiden doodkatwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×