Kooiplein viert vijf-jarig bestaan

Het Kooiplein in Leiden Noord bestaat in juli vijf jaar. Op 1, 2 en 3 juli organiseert de winkeliersvereniging samen met bewoners, sportverenigingen, organisaties, leveranciers en anderen allerlei activiteiten op het Kooiplein. Wethouder Geertsema van Economische Zaken verricht op donderdag 1 juli om 11.00u de feestelijke opening.

Iedere dag is er een ander thema. De eerste dag is het thema informatie. Organisaties en instellingen die actief zijn in de wijk presenteren zich op een informatiemarkt aan de bewoners. Op de informatiemarkt zijn onder andere de politie, wijkbeheer, de openbare bibliotheek, de LWO, het Buurtserviceteam en het Projectbureau Wijkontwikkeling aanwezig.

Het thema van de tweede dag is Leiden Noord in beeld door bewoners. Op deze dag kunnen bewoners zich presenteren. Wat doen ze, wat houdt hen bezig? Inwoners van Leiden Noord vertellen over Leiden Noord vroeger en nu, hun hobby’s, wat ze verzamelen, etc.

Op zaterdag 3 juli is het thema Sport aan de beurt. De sportorganisaties in Leiden Noord presenteren zich en kunnen op deze dag nieuwe leden werven. Te denken valt aan Roodenburg, zwemvereniging De Zijl/LGB, Sportcity, de reddingsbrigade, enz.

Alle winkeliers op het Kooiplein doen mee met de activiteiten. De winkeliersvereniging stelt alle drie de dagen kraampjes beschikbaar. Het Kooiplein is een project uit het Wijkontwikkelingsplan Leiden Noord. Het plein ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt uiteindelijk het warm kloppende hart van de wijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×