SP-raadslid Hans van Dam stapt per direct op

Hans van Dam, één van de drie SP-raadsleden, heeft met onmiddelijke ingang zijn raadslidmaatschap opgezegd. Van Dam liet dat dinsdag per brief aan de Leidse gemeenteraad weten. Over de reden zwijgt hij in zijn brief. Fractievoorzitter Paul Day wil ook niet ingaan op de orzaak van de breuk. Voer dus voor speculaties en die waren er dan ook volop.

Zo zou er gisteren een bestuursvergadering van de SP zijn geweest, waarin Van Dam te horen zou hebben gekregen dat men niet gecharmeerd was van de manier waarop hij vorige week de pers zocht toen hij in nachtkleding kwam klagen over geluidsoverlast bij zijn buren, het Gaycafe de Roze Beurs. Anderen beweren dat SP-leden al langer ontevreden waren over de wijze waarop van Dam het Leidse socialistische gedachtengoed vertegenwoordigde.

Fractievoorzitter Paul Day houdt het op ‘persoonlijke redenen’ en kondigt aan binnenkort met een nadere toelichting te komen. De nummer vier op de kieslijst van de SP is Erwin Tak. Hij overweegt momenteel of hij Van Dam als raadslid wil opvolgen.

Advertentie

Leiden vandamweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×