Van der Sande ontvangt boeken over Leidse stadsnatuur

In Leidens oudste stadspark De Burcht worden donderdagmiddag 1 juli om 16.00u twee nieuwe Leidse boeken gepresenteerd. Turkse tortels en Spaanse ruiters is deel 2 uit de reeks ‘Leiden Lekker Wild’. Het beschrijft de planten en dieren die voorkomen in de Leidse parken. Cronesteyn: van broekland tot polderpark (in de ‘Leidse Historische Reeks’) is een geschiedschrijving over de eigenaars en gebruikers van Polderpark Cronesteyn. Tijdens de presentatie van deze twee publicaties worden de eerste exemplaren overhandigd aan wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) en voorzitter van de Vereniging Oud Leiden, de heer Cees Waal.

Leiden heeft een boeiende stadsnatuur, zo is te lezen in de nieuw verschenen boeken. De gemeente heeft aan de Vereniging Oud Leiden de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de geschiedenis van Polderpark Cronesteyn. Historicus Ed van der Vlist heeft op basis van dit onderzoek het cultuurhistorische boek Cronesteyn: van broekland tot polderpark geschreven.

Het verschijnen van beide boeken wordt gevierd met een feestelijke dubbelpresentatie op donderdagmiddag 1 juli op de Burchtheuvel. Naast een kort woordje van wethouder Van der Sande en voorzitter Waal wordt de presentatie verlevendigd met een optreden van dichteres Patty Scholten. Haar nieuwste bundel Bizonvoeten (2004) werd door de Gerrit Komrij Poëzieclub genomineerd voor ‘beste nieuwe dichtbundel van het jaar’. Na afloop van de presentatie kan worden gebladerd en nagepraat in Kunstsociëteit De Burcht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×