Stropers zijn 'het haasje'

Een veldverzorger heeft op donderdagavond in het buitengebied van Voorschoten drie stropers betrapt. Twee van de mannen zaten in een groen/grijze pickup met vermoedelijk een Engels kenteken. De derde liep op het land. De veldverzorger vertrouwde het, omdat hij had gezien dat de derde man plat op zijn buik in het gras had gelegen.

Een van de mannen vertelde in het Engels dat ze een wezel wilde vangen. Toen de veldverzorger zijn functie bekend maakte en vertelde dat dit verboden is in Nederland, probeerden de mannen er vandoor te gaan. De veldverzorger keek in de open laadbak van de pickup en zag vier dode hazen liggen die hij nog net uit de laadbak kon pakken. De mannen reden met hoge snelheid weg richting Wassenaar. Op het land werd een gasdrukwapen aangetroffen. De veldverzorger heeft aangifte van stroperij gedaan.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×