Bij Restaurant Delphi aan de Nieuwe Rijn barstte meteen na de Griekse zegen een groot feest los waar de eigenaren ook voorbijgangers van lieten meeproeven. Letterlijk, want iedereen die wilde kreeg Ouzo aangeboden. Ook bij de overburen, Restaurant Olympia was het feest. (Foto's: Chris de Waard).

Griekenland Europees Kampioen

Nadat door de Portugese overwinning op Oranje in de halve finale het Nederlands Elftal naar huis kon, verdween het EK snel uit het Leidse straatbeeld. Zondagavond zorgde de verrassende overwinning van Griekenland op Portugal voor een opleving van het EK-gevoel. In elk geval bij de Griekse gemeenschap in Leiden.

In alle Griekse restaurant werd de wedstrijd zondagavond vol spanning gevolgd. Zelfs in het Griekse paviljoen van Restaurant Rhodos op het Culinair Festival op de Garenmarkt, konden bezoekers de wedstrijd op een tv-toestel volgen. Van feesten kwam het daar niet meer, want tegen het einde van de eerste helft sloot het festival voor dit jaar de deuren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×