De KLM Blue Dragons sleepten zaterdagmiddag de eerste prijs in de wacht. (Foto's: Chris de Waard).

Funfit wint Leids Open drakenbootracen

Zaterdag stonden de Lakenfeesten weer in het teken van de drakenboten. Op het water tussen de Boommarkt en de Apothekersdijk streden bijna 30 teams om de eerste plek in het Leiden Open kampioenschap drakenbootracen. De boot van Funfit wist de eerste prijs in de wacht te slepen bij de recreatieroeiers. Het team van Pro Life Factory werd tweede, derde werd Paulides & Partners. Bij de dames finishte Pro Life Factory net voor de dames van Diok. Derde bij de dames werd, net als bij de heren, Paulides & Partners. De KLM Blue Dragons werden eerste bij de competitieroeiers, net voor de Bush Dragons. Op de derde plaats eindigde het team van Dura Vermeer Bouw.

De drakenbootraces speelden zich af onder een voorzichtig zonnetje, nadat het eerder in de ochtend flink had geregend. Dat was dus weer een flinke meevaller voor organisatie en deelnemers. Wel stond er een harde wind, waardoor de boten vaak moeite hadden om op de startplek te komen. Menig dragonboat raakte een paar keer letterlijk aan leager wal, voordat een nieuwe race van start kon. Ook botsten door de harde winds twee boten tegen elkaar. Dat leverde gelukkig alleen een mislukte krachtmeting op die meteen werd overgedaan.

Advertentie

Leiden Lakenfeesten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×