Uitbreiding recreatiefunctie Klinkenbergerplas

De voormalige provinciale zandwinlocatie, de Klinkenbergerplas, wordt verder ontwikkeld voor recreatief gebruik. In de jaren tachtig is de plas al voor een groot deel door de provincie recreatief ingericht, maar in het noordelijke deel vindt nu nog bedrijvigheid plaats. Dat gaat dus veranderen en ook dit deel komt in de toekomst beschikbaar voor de inwoners van omliggende gemeenten, zoals Oegstgeest, Warmond en Leiden. Volgend jaar komt er bij de plas ook een horeca-inrichting.

Voor de toekomstige ontwikkelingen hebben gedeputeerde Leen van der Sar van de provincie Zuid-Holland, de wethouders van de gemeenten Warmond en Oegstgeest, de bestuurders van het waterschap Oude Rijnstromen en het Hoogheemraadschap Rijnland gisteren de ‘samenwerkingsovereenkomst Klinkenbergerplas’ ondertekend. Hierin is onder andere afgesproken dat het gebied voortaan niet alleen door de provincie beheerd wordt. De gemeenten gaan als volwaardige partners meebeslissen en meebetalen aan het beheer.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×