Veiligheidsmaatregelen op A4 wegens terrorismedreiging

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn vrijdagmiddag en -avond extra veiligheidsmaatregelen genomen wegens een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdagavond bekendgemaakt. Eén van die locaties is de A4 tussen Leiden en Amsterdam. Bij de Schipholtunnel aan zijn is de loop van de avond extra beveiliging in de vorm van extra beveiligingsvoertuigen gekomen. Volgens het ministerie blijven deze maatregelen geruime tijd van kracht.

Op aanwijzing van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst heeft het ministerie ook extra bewaking ingezet bij onder meer de regeringsgebouwen in Den Haag. Het Binnenhof is afgezet en er zijn extra toezichthokjes geplaatst.

Een aantal van de veiligheidsmaatregelen zijn volgens een een woordvoerder van het ministerie voor iedereen zichtbaar. Het gaat dan om de opstelling van extra toezichthuisjes of extra observatie door politie. De overheid heeft tot de maatregelen besloten, omdat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanwijzingen heeft, dat enkele radicale moslims mogelijk bezig zijn terroristische aanslagen voor te bereiden.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×