CDA ontvangt 73 meldingen over tegenstrijdige regels

De Leidse CDA-fractie heeft van verschillende horeca- en bouwondernemers in totaal 73 meldingen binnengekregen over tegenstrijdige regelgeving. Dat schrijft de partij in de notitie Samen regelen, die niet alleen over tegenstrijdigheid gaat, maar ook over onduidelijke regels, ergernissen en gemeentelijke dienstverlening.

Volgens MKB-Nederland bestaat 5% van de totale jaarlijkse omzet uit administratieve lastendruk. Het gaat om 16,5 miljard euro. Het CDA wil hier praktische oplossingen voor bedenken. In de notitie worden vooral klassieke tegenstrijdigheden weergegeven, zoals branddeuren die van de brandweer geopend moeten zijn, maar in de praktijk dichtgehouden worden, omdat er anders ongewenste gasten binnenkomen.

Over het algemeen vinden de Christen-Democraten dat de gemeente zich actiever en duidelijker moet opstellen ten opzichte van ondernemers. “De gemeente zou moeten zorgen dat een ondernemer gewoon door kan gaan met zijn/haar werk, zodat er niet onnodig economische schade geleden wordt”, zo staat in de notitie. Leiden zou samen met de betrokkenen moeten komen tot “een situatie, waarin regels, wetten en procedure‚Äôs hanteerbaar, controleerbaar en werkbaar zijn.”

Het CDA zegt verder het College ertoe bewogen te hebben om mee te werken met zes werkgroepen van het Ministerie van Economische Zaken, die gaan proberen om de knelpunten te inventariseren. In oktober 2004 moeten de eerste rapporten af zijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×