Metamorfose Luifelbaan kan beginnen

Woensdag ondertekenden wethouder Alexander Geertsema (Economische Zaken) en Jeroen Galle, projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling, de grondovereenkomst Luifelbaan. Deze overeenkomst is de bezegeling van de samenwerkingsovereenkomst, die de gemeente Leiden en Bouwfonds Ontwikkeling in december 2002 sloten. De Luifelbaan kan daardoor nu flink onder handen genomen worden.

Er is een tijdelijke supermarkt op het Bevrijdingsplein ingericht, die deze week in bedrijf gaat. Bouwfonds kan nu de aannemer opdracht geven om in september met de verbouwing en uitbreiding van het flatgebouw aan het Bevrijdingsplein te beginnen.

De gemeente is al enige tijd bezig met allerlei voorbereidende werkzaamheden aan kabels en leidingen in het winkelcentrum. Om tijdens de bouwperiode zoveel mogelijk parkeerruimte rond het winkelcentrum beschikbaar te houden, is in de afgelopen maanden de Kuipers Rietbergstraat al opnieuw ingericht, waarbij het aantal parkeerplaatsen werd verdubbeld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×