De bloemen voor Rembrandt van wethouder Alexander Geertsema. (Foto's: Bram Pater)

De 398e verjaardag van Rembrandt in beeld

398 jaar zou hij afgelopen donderdag geworden zijn. Rembrandt Harmenszoon van Rijn werd op 15 juli 1606 geboren in Leiden. Zijn vader wilde dat hij een goed betaalde baan zou krijgen, maar de jonge Rembrandt hield het niet lang vol op de Universiteit van Leiden. Hij verruilde het studeren voor schilderen. Op zijn vijfentwintigste, toen iedereen in de Leidse regio van zijn schilderstalenten wist, verhuisde hij naar Amsterdam. Hij leefde daar als een welgestelde man en trouwde in 1634 met de beeldschone Saskia van Uylenburgh. Hij heeft haar vele malen geschilderd. In 1642 creëerde hij zijn beroemdste meesterwerk: de Nachtwacht.

Afgelopen woensdag- op donderdagnacht werd Rembrandts verjaardag gevierd op de Witte Singel, waar een standbeeld van hem staat.

Leiden rembrandtje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×