Eén jaar geleden: parkeersysteem Triffiq sterft

Exact een jaar geleden werd bekend dat het parkeersysteem Triffiq van Mobipower uit de Leidse binnenstad zou gaan verdwijnen. Mobipower zei dat het project veel kennis en ervaring opleverde, ondanks dat Triffiq slechts een half jaar gebruikt werd. “De proefperiode heeft aangetoond dat het concept weliswaar succesvol is, maar dat de toepassingsmogelijkheden van het huidige systeem te beperkt zijn”, aldus Mobipower toentertijd. Inmiddels is het in Leiden mogelijk om het parkeergeld met de GSM te betalen. Gebruikers geven het met mobiele telefoon een belletje wanneer ze komen en weggaan. Aan de hand daarvan kan het verschuldige bedrag worden berekend.

Advertentie

Leiden triffiq


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×