Ontvoerder Wei Wei Wu ook verdacht van misbruik Leids meisje

De 37-jarige man die ervan wordt verdacht op 23 mei de 13-jarige Wei Wei Wu uit Eibergen te hebben ontvoerd, wordt ook verdacht van misbruik van een 14-jarig meisje in de buurt van Leiden in februari van dit jaar. In deze zaak is pas na de ontvoering in Eibergen aangifte gedaan, zo maakte een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Zutphen vrijdag bekend.

De verdachte verbleef in tbs-kliniek Flevo Future en keerde op 11 mei niet terug van een afspraak tijdens zijn onbegeleid verlof. Op 23 mei ontvoerde hij in het Eibergse kerkdorp Rekken een 13-meisje. Hij dwong haar onder bedreiging van een mes bij hem in de auto te stappen. Twee dagen later werd hij door de Duitse politie in M√ľnster aangehouden en kwam er een einde aan de ontvoering. Het kind bleek seksueel misbruikt te zijn.

Ook zou hij in Duitsland hebben geprobeerd twee meisjes te ontvoeren. Hij zit nu in Nederland in bewaring, nadat hij dinsdag door de Duitse autoriteiten is overgedragen. Zijn gevangenhouding heeft alleen betrekking op strafbare feiten die hij gepleegd zou hebben in Nederland. Het OM in Zutphen heeft de Duitse collega’s verzocht het dossier van de man in deze zaak over te dragen. Wanneer dat zal gebeuren, is niet bekend.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×