Leiden krijgt Tolkien-winkel

Tolkien-kenner en verzamelaar René van Rossenberg opent op 7 augustus een Tolkien-winkel in Leiden. De verzamelaar verkoopt op honderd vierkante meter alles wat met de beroemde schrijver te maken heeft, van de eerste drukken van Tolkiens boeken tot Tolkien-muziek en van filmartikelen tot Tolkien-kunst. De winkel herbergt ook een museum, waar Van Rossenberg zijn omvangrijke verzameling tentoonstelt. Een galerij toont een wisselende collectie van op Tolkien geïnspireerde kunst.

Van Rossenberg heeft al sinds 1986 een digitale Tolkien-winkel en ziet met de opening van een echte winkel en het museum een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Cabaretier en liefhebber Diederik van Vleuten verricht de officiële opening.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×