VVD: Hillebrand komt toezegging taxistandplaats niet na

De VVD vindt dat wethouder Hillebrand zijn toezeggingen over de taxistandplaats bij het Centraal Station onvoldoende is nagekomen. Dat schrijft raadslid Frederik Zevenbergen in het weblog van de partij. Volgens de VVD is de situatie rondom de taxistandplaats onveilig, omdat er bij de oprit van de standplaats een kruising is tussen fietsers, voetgangers, auto’s en taxi’s. Hillebrand zegde eind 2002 toe de situatie te onderzoeken, maar er lijkt in de tussentijd niets veranderd.

Zevenbergen kritiseerde ook het ontwerp van de standplaats. Het gebruikte glas maakt de standplaats weliswaar mooi, maar het materiaal is vaak aan vervanging toe en dat zorgt voor overlast. Bovendien zou het voor taxichauffeurs “een gepuzzel zijn om bij een oproep uit de rij te komen”, schrijft het raadslid. “De helling (van de standplaats) vormt een barrière voor ouderen, invaliden en mensen met veel bagage”. “Tijd voor praten, overleggen en evalueren is er ruimschoots geweest. Het is nu tijd voor actie, voordat er ongelukken gebeuren”, besluit Zevenbergen zijn betoog.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×