De Haan vraagt naar gevolgen afschaffing Zalmsnip

CDA-raadslid Jan-Jaap de Haan heeft wethouder Van der Sande (Financiën) schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de afschaffing van de Zalmsnip. Verschillende media meldden donderdag dat minister Zalm op 1 januari 2005 de ooit door hem bedachte financiële regeling en ook de OZB wil laten verdwijnen. De afschaffing levert minister Zalm 325 miljoen euro op. Dat bedrag wordt in mindering gebracht op het gemeentefonds. De Haan wil weten wat de gevolgen daarvan zijn voor de Leidse begroting en daarmee voor de lasten van de Leidse burger. Ten slotte vraagt De Haan zich af wat er met de rioolwaterheffing, de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting gaat gebeuren. Leiden heeft deze belastingen opgenomen in de OZB, die dus wordt afgeschaft. Het zou goed kunnen dat dit weer zelfstandige belastingen worden; iets waar het CDA voorstander van is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×