Zwemverbod bij Oude-Tonge

Vanwege een te hoge concentratie giftig blauwwier, heeft de provincie Zuid-Holland met onmiddellijke ingang een zwemverbod afgekondigd voor de Krammer bij Oude-Tonge. Voor het Volkerak bij Ooltgensplaat geldt vanaf nu een negatief zwemadvies. Hier is de concentratie giftige blauwwieren nog onder de wettelijke norm. Blauwwieren kunnen binnen 12 uur na het zwemmen gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral als men water binnenkrijgt. De symptomen kunnen bestaan uit maag- en darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, koorts en huidirritatie. Met name jonge kinderen, ouderen en mensen met verminderde weerstand zijn vaker vatbaar voor besmetting. Er gelden nog drie zwemverboden, namelijk voor de plas Wilhelminapark in Rijswijk, alle plassen in het Haagse Madestein en de Oosterparkvijver in Ridderkerk.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×