Zwemverbod Speelvijver Vlietland

De provincie Zuid-Holland heeft een zwemverbod afgekondigd voor de speelvijver Vlietland te Leidschendam-Voorburg. De reden hiervoor is een te hoge concentratie giftige blauwwier die de gezondheidsnorm heeft overschreden. Er zijn al vijf andere zwemverboden en een negatief zwemverbod in Zuid-Holland.

Blauwwieren kunnen, binnen 12 uur na het zwemmen, gezondheidsklachten veroorzaken, vooral als men water binnenkrijgt. De symptomen kunnen bestaan uit maag- en darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, koorts en huidirritatie. De provincie adviseert zwemmers met klachten altijd een huisarts te raadplegen. Met name jonge kinderen, ouderen en mensen met verminderde weerstand zijn vatbaarder voor besmetting. Ook honden kunnen ziek worden als zij besmet water drinken.

Op de provinciale website www.zuid-holland.nl en via de zwemwatertelefoon (070 44175 50) is actuele informatie over alle Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 – 16.30 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×