Potvis aangespoeld in Noordwijk

Op het strand van Noordwijk is donderdagavond een dode potvis aangespoeld. Het dier heeft een lengte van bijna vijftien meter. Vooralsnog ligt de dode vis op het strand in afwachting van medewerkers van Naturalis uit Leiden. Die zijn gewaarschuwd om te kijken of het dier nog het onderzoeken waard is.

De reddingsbrigade van Noordwijk heeft de potvis tot boven de vloedlijn het strand op getrokken, om te voorkomen dat het dier terug in zee drijft. De politie overweegt het dier te bedekken met zand omdat er sprake is van een behoorlijke stank, aldus een woordvoerder. Hoe de potvis moet worden afgevoerd, is nog onduidelijk.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×