Minder verlies voor Pharming

Biotechnologiebedrijf Pharming heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van 5,1 miljoen euro vergeleken met een negatief resultaat van 6,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de Leidse onderneming vrijdag meegedeeld. Het verlies daalde onder andere door een vermindering van de onderzoekskosten. Die gingen omlaag naar 1,7 miljoen euro van 3,5 miljoen in de eerste helft van vorig jaar.

Pharming behaalde in de eerste zes maanden een omzet van 338.000 euro vergeleken met 348.000 euro in de eerste twee kwartalen van 2003. Het bedrijf heeft een relatief lage omzet omdat het zich nog voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van zijn producten. De belangrijkste is de zogeheten C1-remmer, een middel tegen de erfelijke vaatziekte angio-oedeem, dat in 2005 gereed moet zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×