Dode vinvis in delen van strand gehaald

De dode vinvis die donderdagavond aanspoelde op het strand in Noordwijk is vrijdagochtend in containers afgevoerd. Het zoogdier van zeventien meter bleek al meer dan vijftien dagen dood te zijn. Hierdoor was het niet meer bruikbaar voor onderzoek of andere doeleinden, aldus het nationaal natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. Het skelet was ook niet meer intact.

In eerste instantie werd gedacht aan een potvis, maar bij nader onderzoek bleek het om een vinvis te gaan, een ander soort walvis. Het aangespoelde kadaver van ongeveer twintig ton werd donderdag door de reddingsbrigade van Noordwijk tot boven de vloedlijn het strand opgetrokken.

Het dier is vrijdagochtend met een speciale machine in stukken gesneden. De lichaamsdelen zijn in containers naar een verwerkingsbedrijf vervoerd om verbrand te worden.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×