Leiden herdenkt werelddierendag in optocht

De 3 October Vereeniging in Leiden organiseert dit jaar op 2, 3 en 4 oktober voor de honderd-en-elfde keer de viering en herdenking van het Ontzet van Leiden met een groots en spectaculair programma voor jong en oud. Als het Ontzet van Leiden niet gevierd kan worden op 3 oktober, omdat die dag op een zondag valt, worden de  officiĆ«le elementen van de viering verplaatst naar 4 oktober. Het motto van de optocht die jaarlijks wordt georganiseerd door de 3 October Vereeniging refereert dit keer naar 4 oktober werelddierendag. Dieren spelen dit jaar in de Leidse optocht een belangrijke rol. De dieren komen in vele gedaanten naar voren. Er lopen echte dieren mee, maar ook dieren die voorkomen in verhalen of televisieseries.

De kilometers lange stoet loopt op 4 oktober om 13.00 uur door de Leidse binnenstad. Muzikaal wordt de optocht begeleid door diverse Leidse verenigingen en orkesten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×