Wijkraad Stevenshof blij met extra bussen

Nu Connexxion opnieuw voor zes jaar een concessie gekregen om in de regio Leiden het busvervoer te verzorgen heeft de vervoersmaatschappij toegezegd dat er onder andere in de Stevenshof meer bussen zullen gaan rijden. Voorzitter Tim van Houten van de Wijkraad Stevenshof is enthousiast over deze toezegging: “De afgelopen jaren is de ontsluiting van de wijk flink teruggelopen. Dit voorjaar is er een speciale werkgroep opgericht die tot doel heeft de oude busverbindingen, o.a. naar winkelcentrum de Stevensbloem, weer in ere te herstellen. Dat doel lijkt nu dichterbij te komen”. Met name ouderen en gehandicapten ondervinden de gevolgen van het opheffen van de haltes op de Stevenshofdreef.

“Inmiddels is er een aantal gesprekken geweest met zowel Connexxion als de gemeente en wij zijn blij dat een en ander tot een concrete toezegging heeft geleid,” aldus Van Houten. Toch heeft de werkgroep nog wensen over, want een verbinding met Leiden Zuid-West (5 meibad, ouderenvoorzieningen) is er nog niet. Van Houten: “De ooit aangelegde bustunnel onder het spoor bij de Vink zal dan doelloos blijven liggen”.

Op 15 september houdt de Wijkraad een openbare avond in het buurthuis om bewoners te informeren over de plannen en de wensen. De werkgroep heeft ook de gemeente Leiden, Connexxion en de politieke partijen uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De avond is op 15 september in de grote zaal van Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4. Aanvang 20.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×