Geen steunzender voor West in Leidse regio

De ontvangst van 89.3 Radio West in de Haagse binnenstad is aanzienlijk verbeterd dankzij de ingebruikname van een zogenaamde steunzender. De aanvraag voor een tweede steunzender voor de regio Leiden is afgewezen, waardoor er volgens de regionale omroep in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek ontvangstproblemen blijven bestaan.

Sinds de frequentiewisseling in juni 2002 kampte 89.3 Radio West met ontvangstproblemen in de Haagse en de Leidse regio. De oorzaak van die problemen ligt in de verplaatsing van de zendmast, die na de frequentiewisseling vanuit Rotterdam de regio van Radio West moet bestrijken.

De ontvangstproblemen zijn destijds al aangekaart bij het Ministerie van Economische Zaken, dat verantwoordelijk is voor deze voorziening. Het onderzoek heeft bijna twee jaar in beslag genomen en heeft nu geresulteerd in de plaatsing van een sterke steunzender op de Beatrixlaan in Den Haag. De ontvangstproblemen in de Haagse regio zijn hiermee zo veel mogelijk verholpen.

Een aanvraag voor een steunzender in de Leidse regio is niet toegekend. Dat is volgens West mede een probleem omdat 89.3 Radio West als calamiteitenzender overal in de regio te ontvangen moet zijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×