Leiden populairst bij Open Monumentendag

De Open Monumentendag met het thema ‘Verdediging’ is afgelopen weekend door tenminste 850.000 mensen bezocht. Daarmee evenaarde de editie van dit jaar het aantal bezoekers van de Monumentendag van 2003. De hele dag konden er 355 gemeenten worden bezocht en rond de 3.300 gebouwen waren opengesteld voor het publiek. Publiekstrekkers dit jaar waren onder anderen Gouda, waar een openluchtvoorstelling werd gespeeld en Groningen waar de Watertoren ruimschoots werd bezocht. Leiden trok dit jaar de meeste belangstellenden; zo’n 22.000 bezoekers.

Het motto van dit jaar was ‘ Merck toch hoe sterck’ dat doelt op het thema ‘Verdediging’. In het hele land kon men diverse forten, bunkers, kazernes, kastelen en andere verdedigingsmonumenten bezoeken. Ook was het mogelijk om rondleidingen te krijgen bij de verschillende gebouwen. Het thema van volgend jaar is ook al bekend. De Open Monumentendag 2005 staat in het teken van ‘religieus erfgoed’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×