Oud-raadslid Naci Demirbas overleed deze week op 47-jarige leeftijd. (Archieffoto: Stichting Troya).

Oud Pvda-raadslid Demirbas overleden

Afgelopen maandag is oud Pvda-raadslid Naci Demirbas op 47-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden. Demirbas was in de periode van 1986 tot 1994 gemeenteraadslid voor de PvdA in Leiden. Hij was het eerste allochtone raadslid in Leiden. Hij stelde zich verkiesbaar zodra dat mogelijk werd voor mensen die niet de Nederlandse nationaliteit hadden. In 2002 werd Naci Demirbas voor zijn vele verdiensten benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

“Mede door zijn bestuurslidmaatschap van het Nederlands Centrum voor Buitenlanders was Naci Demirbas een spreekbuis voor de Turkse gemeenschap en een behartiger van de belangen voor minderheden in de samenleving. Hij heeft zich in zijn loopbaan altijd met name ingezet voor de verbetering van leerprestaties van Turkse en andere leerlingen. Daarnaast was hij als raadslid met hart en ziel actief op tal van terreinen, zoals sociale zaken, welzijn, economie en sport,” zo schrijft de Leidse Pvda in een “in memoriam”. “Naci was een buitengewoon vriendelijke en innemende persoon. Diegene die hem nog als raadslid hebben meegemaakt, bewaren daar warme herinneringen aan. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie, die hem zo vroeg moet missen”.

Gisteren vond de uitvaartdienst voor Demirbas plaats in de Mimar Sinan Moskee in de Curaçaostraat. Daarna werd hij begraven op begraafplaats Rosenburgh in Voorschoten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×