Politie Hollands Midden in actie tegen bezuinigingen

De politie Hollands Midden gaat aktie voeren tegen de bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren op het gebied van sociale zekerheden. “We voeren aktie om opgebouwde rechten enigzins nog te behouden en om de zwakkere te beschermen, die nu bij een ongeval in de bijstand terecht komen,” aldus de Noordwijkse wijkagent Willem van Egmond die als woordvoerder optreedt. “Aanstaande woensdag zullen we als politie Hollands Midden om 12.30 uur met een menselijke keten een “Nee” vormen op de Beestenmarkt voor bioscoop Lido.

De actie wordt ondersteund door de landelijke bonden NPB en ACP en andere politiebonden. De agenten zijn bang om maar liefst 30 procent in hun netto inkomen achteruit te gaan. “De kosten zullen bovendien enorm gaan stijgen en ook de druk op de politie neemt alleen maar toe,” aldus Van Egmond. De actie maakt deel uit van een landelijke aktie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×