Jos Posthuma (Foto: Gemeente Leiden)

Posthuma opvolger Van Delft bij GroenLinks

Jos Posthuma volgt Yvonne van Delft op bij GroenLinks. Dat maakte de fractie vandaag bekend. Van Delft verlaat de raad, omdat ze in Delft als Raadsgriffier aan de slag gaat. De 54-jarige Posthuma was al sinds januari van dit jaar duo-raadslid voor GroenLinks. Hij was vooral actief in de Commissie Bestuur & Veiligheid.

Posthuma is zelfstandig organisatieadviseur en studeerde tussen 1968 en 1972 aan de Universiteit Leiden. In 1980 keerde hij terug naar onze stad en is sindsdien onder andere hoofd van de Wetenschapswinkel van de Leidse Universiteit en voorzitter van de AbvaKabo bij de Universiteit en het AZL geweest. Ook was hij een van de oprichters van de openbare basisschool Woutertje Pieterse. Daarnaast bekleedde hij jarenlang verschillende bestuursfuncties, bijvoorbeeld bij de Rijngeest Groep en de Leidse Welzijns Organisatie. Posthuma is getrouwd en heeft 3 kinderen.

In de fractie zal Posthuma zich gaan bezighouden met Ruimtelijke Ordening en Economie en Verkeer. Die laatste portefeuille neemt hij over van Yvonne van Delft. Het nieuwe raadslid verwacht dat hij in zijn takenpakket met name nadruk zal leggen op het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het opkomen voor de positie van de sociaal economisch zwakkere groeperingen. Hij denkt ook dat zijn ruime werk- bestuurservaring toegevoegde waarde heeft voor zijn raadswerk. “Ik heb me in de achterliggende jaren vooral op de achtergrond met zeer uiteenlopende problemen van deze stad beziggehouden, maar altijd het bestuurlijke en politieke proces nauwlettend gevolgd”, meent Posthuma.

Gerard van Hees, de fractievoorzitter van GroenLinks, heeft hoge verwachtingen. “Hij is goed ingevoerd op vele terreinen en ook als duo-raadslid heeft hij bewezen een goede inbreng in de fractie te hebben. Analytisch is hij sterk en zijn elders al opgedane dossierkennis zal ons nog goed van pas komen. Yvonne heeft zich in korte tijd in de raad bewezen, ik ben er van overtuigd dat dit voor Jos ook zal gelden”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×