Gratis Bier op 2 en 3 oktober?

Vijftien jaar geleden verschenen in Leiden en omstreken veelvuldig aankondigingen van Horeca evenementen met de kop “Gratis Bier”. Het in grote getale toegestroomde dorstige publiek moest dan constateren dat het geen vrije drankuitgave betrof, maar het optreden van het bandje Gratis Bier. De aanvankelijke teleurstelling zette zich al rap om in blijdschap en taferelen van hossende massa¹s nadat de eerste aanstekelijke noten hadden geklonken.

Ieder optreden van dit zevental was niet alleen een feest, maar ook een uitputtingsslag. Dus ging na een half jaar en drie optredens per weekeinde de stekker er uit. Recent trouwde de drummer. Op zijn verzoek kwam het geheel weer bij elkaar om de bruiloft op te luisteren. De repetities hakten er in: het kwam uit de tenen. Wederom werd het een gedenkwaardige performance. Na een week hadden de muzikanten weer contact, en tot hun verbazing bleek dat de Korsakov hersenen nog steeds feilloos akkoordenschema¹s en tekstwatervallen kondenreproduceren. Waarom dan niet nog eens publiek op het podium? Horeca Leiden hapte meteen.

Op 2 oktober speelt Gratis Bier om 20.45 uur bij Huis de Bijlen. De taptoërs die niet tijdig bij de Morspoort kunnen komen, krijgen een herkansing op 3 oktober. Dan speelt Gratis Bier om 16.30u in de muziektent bij het Theehuis in de Leidse Hout.

Voorafgaand speelt volgens dezelfde formule de voormalige meidengroep de Beppies. Hun eerste liedjes kwamen uit de pen van de oprichter van Gratis Bier. Zodoende is verzekerd dat belangrijke thema’s (zoals drank en relaties) consequent en met humor worden behandeld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×