Eerder dit jaar protesteerden ook bekende Nederlandsers als Henk Bres met PETA tegen dierenleed. (Foto: PETA).

Dierenrechtenorganisatie protesteert op 3 oktober

Dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) haakt dit jaar in Leiden in op het 3 oktoberthema “Een Beeszzzt van een Feeszzzt”. Maandag laat Peta voor en na de 3 oktoberoptocht een ‘koe’ en een ‘kip’ met borden rondlopen waarop staat: “Wees een echt feestbeest – Word vegetariër”. “Hopelijk kunnen we dieren iets te vieren geven door mensen te vragen vegetariër te worden”, aldus PETA-campagnedirecteur Sean Gifford. “Een vegetarisch dieet is goed voor je, goed voor de dieren en goed voor het milieu.”

PETA zet de actie kracht bij met een omschrijving van de manier waarop (slacht)dieren in Nederland leven: “De dieren die vandaag de dag in de bio-industrie leven, hebben enorm te lijden omdat ze op elkaar gepakt staan in schuren zonder ramen en frisse lucht. Deze dieren voelen nooit de zon op hun rug of het gras onder hun poten. Als het tijd is voor de slacht, worden de dieren onder welke weersomstandigheden dan ook naar het abattoir vervoerd waar ze aan hun poten worden opgehangen en waar hun keel wordt doorgesneden terwijl ze vaak nog bij bewustzijn zijn”.

“Het zijn niet alleen de dieren die te lijden hebben: vleeseters hebben een grotere kans op hart- en vaatzieken, beroertes, overgewicht, kanker en impotentie. Het milieu heeft ook onder veeteelt te lijden omdat er bijna twintig keer zoveel land en water nodig is om een maaltijd met vlees te bereiden dan een vegetarische maaltijd. De veeteelt is ook een van de grootste watergebruikers en -vervuilers ter wereld”.

Dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) heeft kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Azië en Nederland. Met wereldwijd ruim 800.000 donateurs is PETA de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. PETA is opgericht in 1980 met als doel dierenrechten in te voeren en deze te beschermen. PETA handelt uit het eenvoudige principe dat het niet aan ons is om dieren te eten, te dragen, ermee te experimenteren of te gebruiken voor amusement.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×