Rabobank Wensenfonds honoreert tientallen wensen

De afgelopen maanden bracht een groot aantal inwoners van Leiden en Oegstgeest hun stem uit op 46 genomineerde wensen van het Rabobank Wensenfonds 2004. In totaal kwamen er 11.736 stemmen bij de Rabobank binnen. Inwoners konden via een speciale website en stemformulieren hun voorkeur aangeven. Woensdagavond werden de 29 winnende wensen op feestelijke wijze bekendgemaakt in het Leidse Rijksmuseum voor Volkenkunde. De eerste editie van het Wensenfonds bleek een groot succes. De tumblingbaan van gymnastiekvereniging Jahn kreeg de meeste stemmen, 729 in totaal.

De snoezelkamer van het Kinderdagcentrum De Walnoot en de aanleg van schooltuintjes van de Openbare basisschool Oudenhoff-Bokkesprong ontvingen ook veel stemmen (respectievelijk 618 en 548 stemmen). Deze wensen eindigden daardoor op de tweede en derde plaats.

Andere, opvallende wensen die in de prijzen vielen zijn: de vlindertuin van Lokale Agenda 21 in Oegstgeest, de CD-opname van Kinderkoor Flits, de statafels met geïntegreerde prullenbak van het Da Vinci College, een eigen wensendag voor de bewoners van het woon- en zorgcentrum ’t Huis op de Waard en nieuwe Sinterklaas- en Zwarte Pietkleding van Evenementen Centrummanagement.

Verder is één wens gekozen door de medewerkers van Rabobank Leiden en Oegstgeest. Deze Rabowens 2004 betreft de gevel opknappen van Dr. Lawrence LeShan Stichting in Oegstgeest. “Het aantal uitgebrachte stemmen en de vele, positieve reacties van deelnemers overtroffen onze verwachtingen. Het geeft aan hoe dergelijke initiatieven leven in onze lokale gemeenschap. En ook hoe belangrijk het is om daar aandacht aan te besteden. Het Rabobank Wensenfonds is daarom zeker geslaagd!,” aldus een enthousiaste Rene de Jong, algemeen directeur Rabobank Leiden en Oegstgeest.

De 29 winnende wensen worden in de periode oktober 2004 – maart 2005 uitgevoerd. De uitvoering van de wensen is te volgen op de Wensenfondssite, www.rabobankwensenfonds.nl.

Gelet op het succes van de eerste editie en het enthousiasme van de deelnemers, wordt het Rabobank Wensenfonds in 2005 voortgezet. De oproep voor nieuwe inzendingen staat gepland rond maart 2005. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR van Rabobank Leiden en Oegstgeest of de site van het Wensenfonds raadplegen.

Rabobank Leiden en Oegstgeest streeft er naar met het Wensenfonds ieder jaar een aanzienlijk aantal wensen van inwoners uit Leiden en Oegstgeest te vervullen. Het gaat om wensen die betrekking hebben op het algemeen maatschappelijk belang van de gemeenschap in Leiden en Oegstgeest. De Rabobank levert een bijdrage in de vorm van apparaten, middelen en eventueel de ondersteuning die daarbij hoort. Het Rabobank Wensenfonds wordt gefinancierd uit het winstbestemmingsfonds van de bank. Overzicht 29 winnende wensen

Winnaars Rabobank Wensenfonds 2004
Inzender      Wens
1.Gymnastiekvereniging Jahn   Tumblingbaan
2.Kinderdagcentrum De Walnoot   Snoezelkamer
3.Openbare basisschool Oudenhoff-Bokkesprong Aanleg schooltuintjes
4.Lokale Agenda 21 Oegstgeest   Vlindertuin
5.Vereniging Natuurbeleving   Cadeautjes vrijwilligers
6.Dierentehuis Leiden Stevenshage   Bijdrage nieuwe slipvaste vloer
7.Basisschool St. Joseph    Bloemetje voor hulpouders
8.Leidse Korfbalvereniging Sporting Trigon Negenpersoonsbusje
9.Bonaventuracollege    Vlaggenmast
10.Speciaal basisonderwijs De Vuurvogel  Betonnen tafeltennistafel
11.Stichting Hospice Issoria    Zuurstofconcentrator
12.Stichting Kinderkoor Flits    Opnemen CD
13.Stichting Wireless Leiden    Apparatuur visuele ondersteuning
14.Da Vinci College     Statafels met geïntegreerde prullenbak
15.Vereniging van Eigenaren Apolloflat I  Ooievaarsnest
16.Vereniging Harttrimmers    Volleyballen
17.Vrijwillligersteam Bonabieb Bonaventuracollege Multimediamiddelen
18.Vriendendienst     Twee tandems
19.Tafeltennisvereniging Pecos   Nieuwe motor ventilatiesysteem
20.Leidse Welzijnsorganisatie   Materialen voor hutten
21.Stichting Dienstverlening Leiden   Afwasmachine
22.Woon- en Zorgcentrum ’t Huis op de Waard Wensendag
23.De Korte Vlietschool    Vier laptops
24.Internetgroep Meerburg    Zeven nieuwe pc’s
25.Matilo      Cursusmateriaal
26.Stichting Evenementen Centrummanagement Nieuwe kleding Sinterklaas en Zwarte Piet
27.Nederlandse Coeliakie Vereniging  Onbezorgd weekend weg
28.Stichting Elisabeth-Van Wijkerslooth  Vogelvolière

De Rabowens, gekozen door het personeel van Rabobank Leiden en Oegstgeest:
Dr. Lawrence LeShan Stichting   Opknappen gevel.

Advertentie

Leiden rabobankwensenfonds


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×