De Historische Haven bij het Galgenwater bestaat 20 jaar. (Archieffoto: Chris de Waard).

Historische Haven viert jubileum met reünie

De Historische Haven aan het Kort Galgewater in Leiden bestaat 20 jaar. Dit wordt op 3 en 4 oktober tijdens Leidens Ontzet gevierd met een reünie, een vlootschouw, een nautische markt, een fototentoonstelling en de uitgifte van een boek over de geschiedenis van de scheepvaart in Leiden. De Historische Haven Leiden is de oudste museumhaven van Nederland.

Programma:

Vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober
Aankomst bezoekende schepen voor de Vlootschouw.  In het Kort Galgewater zal deze dagen een bonte verzameling van historische zeil- en motorvrachtschepen te zien zijn uit alle hoeken van het land.

Zondag 3 oktober
Om 12.00 uur opent Jazzcafé The Duke een terras aan het Kort Galgewater met muziek, drankjes en heerlijke hapjes.  Dit terras blijft open tot in de kleine uurtjes.

Om 12.00 uur begint ook een fototentoonstelling aan boord van de Terra Nova over de historische bedrijfsvaart in en om Leiden door de eeuwen heen.  De Terra Nova zal liggen afgemeerd bij Molen De Put.

Van 14.00 tot 17.30 uur is er op het Kort Galgewater een doorlopend optreden van Het Troubadoursgilde met muziek en verhalen uit vervlogen tijden.

Van 17.00 tot 19.00 uur is er een receptie voor genodigden aan boord van de Terra Nova ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Historische Haven Leiden.  Tijdens deze receptie zal de Stichting een door haar speciaal uitgegeven boek aanbieden aan de Gemeente Leiden over de historie van Leiden als scheepvaartstad en de totstandkoming van de historische haven aan het Kort Galgewater.  Vanaf 4 oktober zal dit rijk geïllustreerde boek in de verkoop komen bij de Leidse boekhandels en de VVV. Het boek zal deze dagen ook aan de historische haven te koop zijn.

Maandag 4 oktober
Om 10.00 uur gaat het terras van Jazzcafé The Duke weer open totdat het feest teneinde is. De hele dag zal daar live muziek te horen zijn, van Ierse folk tot havenzangers.

Om die tijd gaat ook de fototentoonstelling op de Terra Nova weer open, begint op de kade een vrijmarkt met nautische kramen, en zullen een aantal ambachtslieden hun oude kunsten tonen.

Dinsdag 5 oktober
De stadsbruggen zullen een aantal keren opengaan om de bezoekende schepen weer te kunnen laten vertrekken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×