Een van de hondjes die in het Leidse dierenasiel op een nieuw baasje wacht.

Vandaag open dag in dierenasiel Leiden

Twee dagen vóór werelddierendag is in het Streek-Dierentehuis Leiden ‘Stevenshage’ de jaarlijks terugkerende Open Asieldag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom. Een kijkje achter de schermen bij de dieren is op deze éne dag in het jaar mogelijk; maar er is ook veel leuks georganiseerd, waarbij de dieren centraal staan, maar de mensen niet vergeten worden.

Twee professionele hondentrainers, Floor de Ruiter en Henny Dorsman, geven demonstraties van wat je een hond in korte tijd met eenvoudige middelen kunt leren. De honden die aan deze demonstraties meedoen zijn asielhonden! Floor richt zich op het aanleren van behendig bewegen en Henny doet clickertraining met de honden. Er zijn meerdere demonstraties over de dag verspreid.

Op het plein voor het asiel zijn verschillende dierenorganisaties te gast. Proefdiervrij, de Dierenhulpdienst Oegstgeest en plaatselijke afdelingen van de Dierenbescherming zijn van de partij. Natuurlijk presenteert het dierenasiel zich ook met een kraam en kunt u daar informatie krijgen over het asielwerk of over vrijwilligerswerk in het asiel en kunt u leuke en lekkere dingen kopen voor uw eigen dieren. De opbrengst is bestemd voor de asieldieren.

Knderen die al eerder op een open asieldag geweest zijn kijken al uit naar de zusjes Conny en Anja, de vaste schminksters. Zij toveren de kleintjes om tot tijger, hond, kat of iets anders. Prachtige dieren op twee voeten lopen er op zo’n open dag dan rond tussen de dieren op vier voeten. Overigens is het schminken ook een aanrader voor de iets oudere bezoekers die genoeg lef hebben om voor één dag als dier rond te lopen.

Een kleurrijke rommelmarkt met veel hebbedingetjes voor weinig geld én een koek-en-zopie voor de lekkere trek ontbreken niet. Ook hiervan is de opbrengst weer voor de asieldieren bestemd.

Tijd: 11.00-16.00 uur.
Plaats: Kenauweg 1 / 2331 BA Leiden
(op www.dierenasielleiden.nl staat een routebeschrijving)

Parkeren:
Nnaast het asiel is gelegenheid om te parkeren; openbaar vervoer is aan te raden, omdat de parkeerruimte niet heel groot is. Stadsbus 15 (richting station de Vink), halte Hadewijchlaan en bus 43, halte Haagse Schouw stoppen vlak bij ‘Stevenshage’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×