Ook schepen in de file door OV-staking

De provincie Zuid-Holland heeft de brugwachters opdracht gegeven donderdag de brugbediening aan te passen. De brugwachters is gevraagd, tijdens de landelijke stakingsdag van het openbaar vervoer, schepen te verzamelen en in één keer te laten passeren. Op deze manier wil Zuid-Holland de overlast voor het wegverkeer tot een minimum beperken.

Donderdag verwacht Zuid-Holland een forse toename van het autoverkeer. Geopende bruggen kunnen dan voor veel overlast zorgen. Met het beperken van de bediening hoopt de provincie de overlast enigszins terug te brengen. Toch ontkomen de brugwachters er niet aan af en toe de bruggen te openen.

Zuid-Holland propageert vervoer over water. Met vervoer over water komt er ruimte op de weg beschikbaar. Een volledige sluiting van bruggen past niet in die ambitie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×